Навіщо потрібні утилізатори харчових відходів?
Утилізатор або ж подрібнювач харчових відходів призначений в основному для боротьби з "неприємними" харчовими відходами. Природно, такий пристрій не врятує вас від виносу сміття, так як воно призначене безпосередньо для подрібнення дрібних харчових відходів. За допомогою даного агрегату вам не потрібно буде викидати харчової сміття у відро, що в свою чергу позбавить від швидкого появи неприємного запаху і поширення бактерій.
Сучасний подрібнювач - це компактний прилад, який не займе багато місця. Його можна розмістити абсолютно в будь-який мийці і установка не займатиме багато часу, так як до нього завжди додається детальна інструкція.
На сьогоднішній день представлено два види подрібнювачів: електричні (найбільш поширені) і працюють за допомогою відтоку води (гідроізмельчітелі).
Утилізатори харчових відходів будь-якого типу допоможуть вам впоратися з такими відходами як: хліб, шкірка, очищення овочів або фруктів, дрібні м'ясні кістки, яєчна шкірка, насіння, фруктові кісточки, кавунові і дині кірки і багато іншого. Також, крім цих відходів, подрібнювач здатний впоратися з недопалками, одноразовими паперовими рушниками і серветками.
Слід знати і пам'ятати, що такого типу утилізатори не можуть впоратися з поліетиленовими пакетами, волоссям і нитками (є ймовірність намотування на внутрішній вал двигуна). Не слід подрібнювати та інші не харчові відходи!
Також не варто викидати гарячий жир, розпарену лушпиння цибулі, великі м'ясні кістки, стебла селери, бананову шкірку і м'ясні жили. Такий вид відходів погано перемелюється і може привести до поломки утилізатора.
Доглядати за такими приладами дуже просто, достатньо лише пару раз на рік для чищення застосовувати спеціальні хімічні засоби. Не варто застосовувати для очищення засоби для каналізаційних труб.Другой спосіб - час від часу можна завантажувати в подрібнювач кубики льоду з невеликою кількістю соди або з шкіркою лимона.