Змішувачі: види і характеристики
У сучасному світі існує величезна кількість змішувачів для ванни і кухні. Принцип їх дії у всіх приблизно однаковий, а ось види і форми різні.
Всі змішувачі діляться на такі види як:
- Двухзахватні (з двома вентилями);
- Картріджні (змішувач з одним важелем);
- Інфрачервоні (з безконтактними датчиками);
- Термостати (змішувачі з термостатичними регуляторами);
- Порційні (дозаторні).
Залежно від того, де буде розташовуватися змішувач, вони діляться на три види:
- змішувачі для кухонного миття або ж раковини;
- змішувачі для ванної кімнати (для умивальника, ванни, душа, душової кабінки і так далі.);
- змішувачі для біде.
За складовою, змішувачі виготовляються з декількох видів матеріалів. Найпопулярнішими вважаються такі як:
- Змішувачі з силуміну (сплав алюмінію і кремнію. Такий вид легкий, але не довговічний);
- Змішувачі з латуні (вони важкі, але самі міцні та довговічні. Також даний вид змішувачів погано піддається корозії);
- Змішувачі з бронзи (вони одні з найдорожчих і довговічних);
- Змішувачі зі скла або кераміки (мають унікальний дизайн, проте погано реагують на перепади температур).
Так як існує величезна кількість змішувачів і їх видів, то і ціни на них абсолютно різні. У різних виробників ціни можуть відрізнятися в рази. Вибираючи змішувач слід пам'ятати, що потрібно орієнтуватися на середню вартість і не гнатися за надмірною складністю в пошуках бюджетних варіантів.