Змішувачі: види і характеристики

Змішувачі: види і характеристики
У сучасному світі існує величезна кількість змішувачів для ванни і кухні. Принцип їх дії у всіх приблизно однаковий, а ось види і форми різні.

Всі змішувачі діляться на такі види як:
  • Двухзахватні (з двома вентилями);
  • Картріджні (змішувач з одним важелем);
  • Інфрачервоні (з безконтактними датчиками);
  • Термостати (змішувачі з термостатичними регуляторами);
  • Порційні (дозаторні).

Залежно від того, де буде розташовуватися змішувач, вони діляться на три види:
  • змішувачі для кухонного миття або ж раковини;
  • змішувачі для ванної кімнати (для умивальника, ванни, душа, душової кабінки і так далі.);
  • змішувачі для біде.

За складовою, змішувачі виготовляються з декількох видів матеріалів. Найпопулярнішими вважаються такі як:
  1. Змішувачі з силуміну (сплав алюмінію і кремнію. Такий вид легкий, але не довговічний);
  2. Змішувачі з латуні (вони важкі, але самі міцні та довговічні. Також даний вид змішувачів погано піддається корозії);
  3. Змішувачі з бронзи (вони одні з найдорожчих і довговічних);
  4. Змішувачі зі скла або кераміки (мають унікальний дизайн, проте погано реагують на перепади температур).

Так як існує величезна кількість змішувачів і їх видів, то і ціни на них абсолютно різні. У різних виробників ціни можуть відрізнятися в рази. Вибираючи змішувач слід пам'ятати, що потрібно орієнтуватися на середню вартість і не гнатися за надмірною складністю в пошуках бюджетних варіантів.

Зворотний дзвінок